Master of Science in de Ingenieurswetenschappen: Biomedische Ingenieurstechnieken/Master of Science in Biomedical Engineering

Sinds het academiejaar 2007-2008 biedt de Universiteit Gent (UGent), in nauwe samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel (VUB), de nieuwe Masteropleiding ′Master of Science in de Ingenieurswetenschappen: Biomedische Ingenieurstechnieken′ aan. Met deze interuniversitaire en interdisciplinaire academische opleiding komen we tegemoet aan de vraag naar burgerlijk ingenieurs opgeleid voor een carrière in de biomedische sector. Als gevolg van de toenemende vraag en evolutie naar internationalisering wordt deze opleiding, vanaf het academiejaar 2010-2011 ook als een integraal Engelstalig masterprogramma aangeboden (Master of Science in Biomedical Engineering).

Een biomedisch ingenieur past ingenieurswetenschappen toe op levende materie en creëert kennis van moleculen tot orgaanniveau, ontwikkelt materialen, apparatuur, hulpmiddelen, systemen en methoden voor de diagnose, preventie, en behandeling van ziekte om onze gezondheidszorg en de levenskwaliteit te verbeteren en te waarborgen. De biomedisch ingenieur is bovendien ideaal gevormd om de verantwoordelijkheden van deskundige in de medische stralingsfysica op te nemen.

Een biomedisch ingenieur is polyvalent en van vele markten thuis, en wordt in Vlaanderen, België en Europa tewerkgesteld in de industrie, in ziekenhuizen, de gezondheidsvoorziening, in universiteiten en onderzoeksinstituten en bij de overheid naast, uiteraard, alle andere domeinen waar academisch gevormde ingenieurs een meerwaarde betekenen voor het bedrijfsleven (banken, consultancy, ...).

De algemene informatie-brochure met de toelatingsvoorwaarden vindt u hier.

Onze algemene website: http://www.master-bme.be/

Het programma en uurrooster aan de UGent is hier te consulteren.